Verdiepte voegwerk

Verdiepte voeg

De gevel waar je woning over beschikt is voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstraling van het pand in kwestie. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat deze look kan worden bepaald door verschillende factoren. Vaak wordt er gedacht dat het uitsluitend de gevelbekleding is welke hiervoor verantwoordelijk is, maar dat is niet zo. Wat namelijk ook te denken van het type voegwerk waar gebruik van wordt gemaakt? De manier waarop een bepaald type voeg de uitstraling van je gevel kan beïnvloeden mag niet worden onderschat. Wil jij vooral de stijl van je gevelbekleding laten spreken? Dan kan het wellicht de moeite waard zijn om te kijken in de richting van een verdiepte voeg. Wat een verdiepte voeg nu zo speciaal maakt en welke kosten er aan verbonden zijn vertellen we je op deze pagina!

Wat is een verdiepte voeg?

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om de stenen die in je gevel zijn terug te vinden echt optimaal in het oog te laten springen? In dat geval zou ook jij zomaar gebaat kunnen zijn bij het gebruik van een verdiepte voeg. Een dergelijke voeg kan in de basis worden vergeleken met een gewone voeg. Echter is het bij deze laatste zo dat ze wordt afgewerkt in één lijn met de muur. Dat geldt niet voor een verdiepte voeg welke zoals de naam reeds laat vermoeden een stuk dieper komt te liggen. De voegrand zal ten opzichte van de stenen dan ook enkele millimeters naar achteren zijn gelegen.

Bovenstaande zorgt er voor dat er een ruimtelijk effect wordt gecreëerd. De voegen zullen veel minder in het oog springen en dat komt de uitstraling van de stenen uiteraard alleen maar ten goede. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er tegenwoordig voor om de gevel van hun huis met behulp van dit type voeg af te werken. Zo wordt de uitstraling van de voeg namelijk ondergeschikt gemaakt aan deze van de gebruikte stenen of gevelbekleding. Op deze manier komt jouw gevel pas echt optimaal tot haar recht in de omgeving.

Hoeveel kost een verdiepte voeg realiseren?

Nu je op de hoogte bent van de voordelen die zijn verbonden aan een verdiepte voeg is het tijd geworden om ook even te kijken naar de kostprijs die je er mogelijks voor dient te betalen. Vraag een offerte aan via onze offerte formulier.

Ook wanneer je het realiseren van een verdiepte voeg gaat uitbesteden aan een gespecialiseerde vakman zal je echter kunnen vaststellen dat er hier eigenlijk niet zo'n hoge kosten aan verbonden zijn, in tegendeel. Het prijskaartje dat je voor een verdiepte voeg dient te betalen is dan ook enigszins vergelijkbaar met deze van een gewone platvolvoeg. Ondanks het feit dat een verdiepte voeg een speciaal type van voeg is moet het gezegd dat deze realiseren eigenlijk weinig voeten in de aarde heeft. Dat verklaart meteen het scherpe prijskaartje waar je op kan rekenen indien je kiest voor een verdiepte voeg.