Snij voegwerken

Snijvoeg

In de praktijk is het voor veel mensen vaak onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een snijvoeg en een knipvoeg. Dat dit verschil niet meteen duidelijk is, is te wijten aan het feit dat beide soorten voegen in principe op min of meer dezelfde manier worden gerealiseerd. Toch is het bij het aanschouwen van de twee soorten voegen meteen duidelijk waar het verschil zich nu precies in bevindt. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het realiseren van een snijvoeg bij jouw woning en wil je daar nu graag meer over te weten komen? Dan is het de moeite waard om de onderstaande informatie even door te nemen.

Wat is een snijvoeg precies?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het zo dat de snijvoeg en de knipvoeg heel wat gelijkenissen vertonen. Dat neemt echter niet weg dat de uitstraling van beide soorten voegen aanzienlijk verschilt. Daar waar een knipvoeg uitsteekt ten opzichte van de steen geldt dat namelijk niet voor de snijvoeg. Bij deze laatste worden er dan ook inhammen gemaakt in de voeg. Omwille van het feit dat de werkwijze bij beide soorten voegen in principe vrij gelijk is moet het gezegd dat dit geen geschikte voeg is voor doe-het-zelvers. Het aanbrengen van een snijvoeg vereist een bepaalde kennis die je in principe alleen maar bij een gediplomeerde voeger terug zal vinden. Wanneer het voor jou van belang is dat je het voegen van de muren van je woning zelf kan doen is het dus wellicht interessanter om even te kijken in de richting van een ander type voeg.

Hoeveel kost het realiseren van een snijvoeg?

Het feit dat je genoodzaakt bent om voor het realiseren van een snijvoeg een vakman in te schakelen zorgt er voor dat je eigenlijk in de basis niet zoveel kan besparen op de kosten van je snijvoeg. Dat is natuurlijk vervelend, maar je bent er op deze manier wel zeker van dat het eindresultaat aan je verwachtingen zal weten te voldoen. Helaas is het ook zo dat het maken van een snijvoeg, zeker bij grotere oppervlakken ook een behoorlijk tijdrovende kwestie kan zijn. Dit zorgt er voor dat je rekening dient te houden met een prijskaartje die in lijn ligt met deze van een knipvoeg en dus hoger ten opzichte van een platvolvoeg.