Schaduw voegwerk

Schaduwvoeg

Vroeger kon er worden vastgesteld dat het merendeel van de huizen steeds over hetzelfde type voegwerk beschikten. Dat is tegenwoordig heel wat minder het geval. Het feit dat er op de markt vandaag de dag heel wat verschillende soorten voegen zijn terug te vinden ligt hier ongetwijfeld mee van aan de basis. De schaduwvoeg is zo'n bijzonder type voeg welke een beetje vergelijkbaar met een verdiepte voeg zorgt voor een soort van schaduweffect. Zou jij ook graag willen kunnen genieten van de unieke uitstraling die kan worden gecreëerd met behulp van een schaduwvoeg? Neem dan zeker even uitgebreid de informatie door welke is terug te vinden op deze pagina.

Wat is een schaduwvoeg precies?

Een schaduwvoeg is een voeg welke is afgesneden onder een hoek van 45 graden. Dit zorgt er voor dat er een aantrekkelijke schaduwkering kan worden gerealiseerd bij de muur of gevel in kwestie. In het merendeel van de gevallen staat de onderkant van de voeg gelijk aan het niveau van de stenen. Dit terwijl de bovenkant net wat meer binnen lijkt gekeerd te zijn. Op het eerste zicht lijkt de schaduw die door middel van een schaduwvoeg kan worden gerealiseerd slechts een detail, maar in de praktijk kan ze wel degelijk zorgen voor een belangrijke extra touch en dus een visuele meerwaarde voor jouw gevel.

Welke voordelen zijn er verbonden aan een schaduwvoeg?

Elk type voeg welke je zou kunnen laten realiseren bij jouw muur of gevel brengt natuurlijk bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Dat is niet anders in het geval van een schaduwvoeg. In eerste instantie is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat de keuze van een bepaald type voeg steeds geheel persoonlijk is. Dit betekent dat een bepaald voordeel voor iemand anders mogelijks een nadeel kan zijn. Misschien ben jij bijvoorbeeld wel helemaal weg van het schaduweffect van een schaduwvoeg terwijl iemand anders er helemaal niets aan vindt. In ieder geval, ben je benieuwd naar de voordelen die zijn verbonden aan een schaduwvoeg? Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet.

  1. Het schaduweffect welke wordt gecreëerd door middel van een schaduwvoeg zorgt voor een bijzonder effect. Daardoor wordt jouw gevel nog meer een eye-catcher!
  2. De kostprijs waar je rekening mee dient te houden voor het realiseren van een schaduwvoeg ligt in lijn met deze van een platvolvoeg. Dit maakt een schaduwvoeg tot één van de voordeligste soorten voegen die er bestaan.

Van verschillende soorten voegen die er gerealiseerd kunnen worden is bekend dat ze niet zomaar door eender welke doe-het-zelver aangebracht kunnen worden. Dat geldt slechts in beperkte mate voor een schaduwvoeg.

Hoeveel kost een schaduwvoeg realiseren?

Het is algemeen bekend dat de complexiteit van een type voeg bepalend is voor het kostenplaatje dat je er voor moet betalen. Op dit vlak kan je een schaduwvoeg perfect vergelijken met een platvolvoeg. Dit betekent dat ze eigenlijk niet zo erg veel voeten in de aarde heeft waardoor een gespecialiseerde voeger er niet zoveel tijd aan zal moeten besteden. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten die voor een schaduwvoeg aangerekend kunnen worden? Vraag dan snel een offerte aan via onze offerte formulier.

Voeg kleuren: