Lood en zink werk

Mogelijkheden van dakdekker met lood- en zinkwerken

Tijdens de werkzaamheden van de dakdekker wordt regelmatig lood en zink als materiaal gebruikt. De dakdekker heeft met lood- en zinkwerken verschillende mogelijkheden. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld als complete dakbedekking gebruikt worden. Doordat lood en zink makkelijk te verwerken zijn wordt de materialen ook vaak gebruikt voor afwerkingen van dakranden, goten en regenpijpen. In deze hoedanigheden wordt in het vak van de dakdekker gesproken over lood- en zinkwerken. Voor het aanbrengen van lood- en zinkwerken  kunt u contact met ons opnemen.

Zink en lood als dakbedekking in Noord-Holland

Met lood- en zinkwerken in Amsterdam kan onder andere bedoeld worden het aanleggen van een loden of zinken dakbedekking. Voornamelijk zink wordt regelmatig als dakbedekking voor hellende of gebogen daken gebruikt. Het materiaal heeft enkele positieve eigenschappen om het als dakbedekking te gebruiken. Zo is zink bijvoorbeeld makkelijk te verwerken en te repareren. Daarbij komt ook nog dat een zinken dakbedekking enorm duurzaam is en een zeer lange levensduur heeft. Een zinken dak kan wel 100 jaar meegaan en heeft weinig onderhoud nodig.

Dakdekker voor aanbrengen lood- en zinkwerken

Vrijwel voor alle soorten daken worden lood- en zinkwerken gebruikt. Lood en zink zijn namelijk uitermate geschikt voor dakgoten, regenpijpen en afwerkingen van randen op het dak. Indien deze dingen nieuw aangebracht of gerepareerd moeten worden op uw dak, dan kunt u ons als dakdekker inschakelen voor het aanbrengen van lood- en zinkwerken. Wij hebben veel ervaring in het werken met lood en zink. Onder andere het gebruik van lood- en zinkwerken als dakrandafwerking waarmee een waterdicht afgewerkte rand voor uw dak gemaakt kan worden. Als een dakrandafwerking met lood- en zinkwerken goed aangebracht wordt heeft het materiaal voor de complete levensduur van het dak geen onderhoud meer nodig.