Knip voegwerken

Knipvoeg

Een knipvoeg is een hele fraaie versiering voor het metselwerk, je gevel voegen op deze manier is erg mooi. Een knipvoeg is een voeg die uitsteekt buiten de wand, het geeft een heel mooi strak effect aan de lijnen van je muren. Dit soort voegwerk geeft een ruime indruk, zeker als iemand langs de muur kijkt (zie afbeelding). Knipvoegen kunnen enkel door mensen gemaakt worden die daar een speciale opleiding voor gevolgd heeft en met vaste hand kan werken. Dit werk is namelijk zeer specialistisch.

Fraaie uitstraling

Waar de knipvoeg het meest gebruikt wordt is op monumentale- en grachtenpanden. Het oogt namelijk heel statig en dat statige voegwerk staat op deze panden het best. Tegenwoordig kiezen ook veel "nieuwe huizen bezitters" voor dit mooie voegwerk, het is namelijk echt een extraatje voor uw woning of pand.

Hoe maakt men de knipvoeg

De reden dat de knipvoeg deze naam draagt is dat de voeg gecreëerd door middel van knipwerk. De voeger gebruikt een knipbeugel die het cement schuin afsnijdt, op die manier blijft er een soort driehoekig dakje op het cement wat een paar millimeter buiten de muur steekt. Het is vervolgens zaak dat het stabiel kan drogen zodat het netjes hard wordt en de mooiste vorm behoudt.

Kosten knipvoegen

De kosten van knipvoegen liggen een stuk hoger dan een gebruikelijke voeg. De tijd die het neemt is namelijk veel groter dan een normale voeg, bovendien is er een gediplomeerde voeger voor nodig.

Wilt u de exacte prijs weten vraag dan een offerte aan via het offerte formulier.