Geborstelde voegwerk

Geborstelde voeg

Wanneer we het hebben over een zogenaamde platvolvoeg, eigenlijk de standaard voeg die bij een gevel wordt voorzien, dan denken we vaak dat het altijd gaat om één en dezelfde vorm van afwerking. Je kan het al raden, dat is dus helemaal niet zo. Een platvolvoeg bestaat namelijk in twee verschillende uitvoeringen. Inderdaad, standaard gaat het om een type voeg die even dik wordt aangebracht als de steen. Hierdoor ontstaat een vlakke uitstraling die eigenlijk bij elk type woning tot haar recht kan komen. Wist je echter dat er ook zoiets bestaat als een geborstelde voeg? Dit is eigenlijk niets meer of minder dan een variant op de klassieke platvolvoeg waar we je graag kennis mee laten maken op deze pagina!

Wat is een geborstelde (platvol)voeg?

We spreken over een geborstelde (platvol)voeg op het ogenblik dat er met behulp van een borstel of een kam een bepaalde textuur in de voeg wordt gecreëerd. Deze manier van werken zorgt er voor dat een geborstelde voeg wat ruwer oogt. Mede omwille van deze reden wordt ze vandaag de dag nog steeds zeer frequent toegepast bij woningen waarbij de eigenaars een klassieke, authentieke uitstraling willen realiseren. In principe kan er dus worden gesteld dat er bij een geborstelde voeg wordt uitgegaan van een gewone platvolvoeg, maar welke dan wel wordt bewerkt met een borstel of kam waardoor er een meer ruwe textuur ontstaat.

Wanneer kiezen voor een geborstelde voeg?

Tot op de dag van vandaag kan er worden vastgesteld dat een geborstelde voeg nog steeds één van de populairste soorten voegwerken is van alle mogelijkheden die er bestaan. Dat is een behoorlijke prestatie welke te wijten is aan de vele interessante voordelen die er aan deze vorm van voegwerk zijn verbonden. Welke voordelen dit nu precies zijn wordt meteen duidelijk gemaakt met behulp van het onderstaande overzicht.

  • Een geborstelde voeg beschikt over een ruwere uitstraling waardoor ze uitstekend tot haar recht komt bij meer klassieke woningen.
  • Net zoals de gewone platvolvoeg moet het gezegd dat de geborstelde variant een financieel zeer interessante voeg is. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het realiseren van dit type van voegwerk bij hun woning.

Kan jij je vinden in de hierboven aangegeven voordelen en heb je er voor gekozen om een oudere woning te kopen die je in een authentieke stijl zou willen renoveren? In dat geval mag het duidelijk zijn dat een geborstelde voeg het overwegen meer dan waard kan zijn.

Voeg kleuren: